WORK AND HOLIDAY VÍZA PRO ČR OTÁZKY A ODPOVĚDI!

Administrátor 21.10.2017 9 komentářů

WORK AND HOLIDAY VÍZA PRO ČR OTÁZKY A ODPOVĚDI!

Je to tu

Jak jsme psali již v minulém článku WORK AND HOLIDAY PRO ČECHY JSOU TADY bylo podepsáno memorandum o porozumění mezi Čechy a Austrálií. Aplikace bude však možné podat až od února roku 2018, kde je stanoven limit 500 aplikací za rok. V roce 2018 bude však možné podat až 1000 aplikací a to díky obnovení limitu a to v druhé polovině roku 2018.

Pro koho jsou Work and Holiday víza určena?

Aplikaci může podat kdokoliv ve věku mezi 18-30 let, má platný pas a necestuje s dětmi.

Jaké jsou podmínky?

První podmínkou je prokázat základní angličtinu což je IELTS alespoň 4.5. Dále je potřeba mít platnou zdravotní prohlídku, pojištění po dobu pobytu, finanční krytí ve výši od A$5000, žádné dluhy vůči státu a vládní dokument „Letter of goverment support“ vydaný ministerstvem vnitra.

a v neposlední řadě nesmí být aplikant na území Austrálie v době aplikace a zároveň nesmí být držitelem dalších Australských víz včetně Work and Holiday.

Jak dlouho trvá víza vyřídit?

  • 75 % aplikací je vyřízeno do 24 dní
  • 90 % aplikací je vyřízeno do 49 dní.

Kolik bude aplikace stát?

Podání aplikace stojí v A$440 každopádně podání může skrývat další poplatky a to za zdravotní prohlídku a nebo výpis trestního rejstříku

Jak je to s prací a kolik hodin týdně můžu pracovat?

Work and Holiday víza mají oproti studentským vízum tu výhodu, že můžete po celou dobu pracovat neomezeně.

Nevýhodou však je, že můžete oficálně pracovat pro jednoho zaměstnavatele maximálně 6 měsíců a pak je potřeba práci změnit.

Na jak dlouho Work and Holiday víza jsou?

Víza jsou vydávána na dobu jednoho roku s tím, že je možné je prodloužit o další rok. Podmínkou je však práce v severní Austrálii a to buď v pohostinství, turizmu, zemědělství, rybaření a nebo v lesnictví na dobu 90 dní. Pak je možné žádat o další rok.

Můžu po dobu mého pobytu vycestovat z austrálie nebo studovat?

Ano studim je možné a to maximálně po dobu 4 měsíců. Vycestovav z Austrálie a zpět je povoleno v době platnosti víz v neomezeném množství

Máte nějaké další otázky? Ptejte se v komentářích a rádi odpovíme.

Užitečné odkazy:

Australský imigrační portál

 

   

Kategorie : Novinky